Wednesday, July 11, 2007

Ankommet I Sierra Leone

Freetown, d 10. July kl. 23.30 I Vores Guest House:

Så, dette er første indlæg på min blog, fra Sierra leone.
Jeg ankom til Sierra Leone sent I går aftes, og blev hentet I lufthavnen af min co-year fra Norge, Sowande. Turen herned gik fint, men jeg blev dog 2 timer forsinket, da mit fly blev nødt til at lande I Monrovia(Liberia) før det kunne lande her I Freetown. Årsagen var at landingslysene I monrovia ikke virkede, og de derfor var nødsaget til at lande før det blev mørkt. (Flyet flyver fra London og sætter folk af I både Freetown og Monrovia).
Så ja, mit første indtryk af Afrika var et par landings lys der ikke virker.
Ellers lavede vi ikke meget igår. Jeg kørte med Sowande og hans fætter(og 3 andre) I en meget proppet bil, fra lufthavnen hen til det sted hvor vi skulle bo. Vi bor I øjeblikket I et "Guest House" som er et slags billigt hotel. Meget fint og det dækker fuldt ud vores behov, så det er jo fint.
Lige da vi ankom igår, skulle vi afsted igen(dette var hen ved 12 på aftenen og jeg var godt træt) til et Radioshow, som David og Mathias skulle deltage I. Det handlede om at aktivere ungdommen I Sierra Leone. Meget spændende egentligt, selvom jeg fatter hat af hvad de siger, når de snakker Kreol-engelsk.
Da jeg endelig kom hjem i seng var jeg godt træt og sov som en sten under mit lagen og mit myggenet. Her er ca 25 grader om natten og mega fugtigt, så det er ikke altid lige behageligt om dagen. Men man kan ikke få det hele.
Idag brugte vi dagen på at besøge diverse mennesker, bl.a. British Council, og National Museum of Sierra Leone for at høre om de ville være med som partnere til et projekt David kører sammen med The Swiss Council om menneskerettigheder. Det var også temmeligt spændende. Vi fik gået en masse rundt I Freetowns gader, og kørt en masse med taxa, og ALT har været enormt spændende og nyt. Her er virkelig meget fattigt, og der er enormt meget slum og SÅ mange gadesælgere, men ellers virker her meget meget sikkert, og alle er venlige og rare - hvilket gør det til en fed by at være I. Det virker som om at folk er så trætte af den lange borgerkrig, at ingen gider at have våben eller slås. (Hvilket jo er meget heldig når man er turist).
Her til eftermiddag/aften tog vi så ud på stranden og badede. Vandet er vidunderligt varmt og rart, dog meget salt. Alt gik glat indtil Mathias var uheldig og fald forkert ned I sandet og fik sig en kæmpe hjernerystelse med dertilhørende flænge bag øret.
Heldigvis var der nogle flinke folk der hjalp os, og vi fandt en taxa og kom på hospitale hvor Mathias fik 3 sting.
Han lå 1 times tid på en ventestue og fik drop, så han kunne sunde sig over hjernerystelsen og komme lidt til sig selv.
Det I sig selv, har nok været den mest begivenhedsrige del af min tur indtil videre. 1 time på et Hospital I Sierra Leone.
Vi lå på en lille sove-sal, hvor lyset gik ud 10 minutter efter vi kom, fordi de ikke havde mere benzin til generatoren, og de tændte derfor stearinlys. Der lå 10 mennesker på et meget lille område, og udover Mathias lå der 2 med Malaria, 1 med gul feber, og nogle andre som jeg ikke fandt ud af hvad var galt med. Mathias havde lidt ondt I nakken og var lidt forvirret (hvilket man jo kan forvente efter et hårdt slag I hovedet), men havde det ellers fint nok.
Så ja, men kan med rette sige at mine første 24 timer I Sierra Leone har været meget begivenhedsrige, hvilket jo kun er fedt.
Hvis resten af tiden bliver ligeså begivenhedsrig, uden at noget går galt, så er det jo kun godt.

Freetown, 11 Juli kl. 14.00 Internet CAfe

Mathias har det meget bedre, men er stadigvaek en smule oer i hovedet. Vi har rykket vores planer en dag, saa vi tager til Bo imorgen, istedet for idag. Det er en ret lang koeretur paa meget daarlige veje, hvilket ikke er det bedste hvis man er lidt svimmel og har hovepine.
Resten af dagen skal vi bruge paa at koebe fodbolde som vi skal have med til Sahn Malen, som en gave til boernene.

Der er foroevrigt snart valg i Sierra Leone, saa alle folk gaar rundt paa gaden i forskellige farver og marcherer. Enten Roed, Groen eller Orange.
Har endnu ikke fundet ud af hvad de forskellige partier staar for, men der er ca. 1,9 mill. der har registreret sig til at vaelge ud af 2,5 mill. stemmeberretigede, hvilket jo et flot hoejt tal omstaendighedderne taget i betragtning.

Jeg glader mig til koereturen imorgen, og se hvordan landet ser ud uden for hovedstaden.
Jeg haaber jeg kan finde en internet cafe der saa, jeg kan opdatere denne blog.
Ciao for nu.