Thursday, May 29, 2008

C for Cuba and Country of Contrasts...

Cuba har indtil videre vaeret et af hoejdepunkterne paa min tur. Ikke at det var det sted jeg foelte mig bedst tilpas, men klart det mest interessante sted, hvad angaar historie, kultur og politik.
Isaer Havana er helt fantastisk. Dets historie og kultur, bringer samtlige amerikanske byer til skamme. Ingen anden by I nord eller mellem amerika har sammenlagt haft saa stor betydning siden Colombus foerst sejlede over atlanten i 1493.

Under Kolonitiden da det meste af Latin og Sydamerika hoerte under den spanske krone, var Havana knudepunkt for alle skibe der sejlede med suger og mineraler fra Den Nye Verden tilbage til Spanien. Dette bragte stor rigdom til Havana, og den gamle Koloniale del af Havana er derfor utrolig smuk. Helt indtil Revolutionen I 1959 var Cuba USA's "Bitch", og den tidligere Diktator Batiasta, vandt et coup d'etat med stoette fra den Amerikanske Mafia som levede hoejt I Havana.
I tyverne og trediverne var Havana feriested nummer 1. for amerikanere der ville gamle, drikke og feste uden for Prohibition USA. Ogsaa i denne periode floed Havana med rigdom.

Idag er historien en helt anden.

Cuba er fuldt af kontraster. Alle boer vaere ens, da det stadigvaek er et kommunistisk land, men de folk der arbejder med(eller for) turister tjener mange gange mere end alle andre.
Bl.a. fordi turister bruger Cuban Convertible Pesos, til at betale med ting for, hvorimod alm. Cubanere bliver betalt I National Pesos, som er 24 gange mindre vaerd.

Den normale loen for en laege er omkring 30 usd om maaneden, hvorimod en taxa chauffoer med lidt sort arbejde let kan tjene over 100 usd.

Jeg tog dertil sammen med Shira fra Israel, som en Hollands fyr jeg moedte i Mexico satte mig I kontakt med, og sammen med Rob fra Botswana som jeg ligeledes moedte i Mexico, og stoedte ind i igen i Nicaragua.
Paa flyet moedte vi en svensk fyr(Jon) som rejste til Cuba alene, og besluttede os for at dele en taxa ind til Havana. Vi endte med at gaa ud og spise med ham samme aften, og efter det rejse vi 4 sammen resten af tiden.

Vi brugte de 3 foerste dage af vores tur I Havana. Flere gange blev de lokale vi snakkede med paa gaden afhoert af Politiet bagefter, for at sikre sig at vi ikke snakkede Politik.
Efter 3 dage tog vi til Vinales, hvor vi besoegte en tobaks mark, og saa en masse fine klipper.
Dagen efter tog vi ned til Maria La Gorda paa Den Cubanske Vest kyst og dykkede. Cuba har noget af Caribiens bedste dykker muligheder og Maria La Gorda var ikke en undtagelse. Utrolig god sigtbarhed, fantastiske koraler og massere af flotte fisk. Bedste dykning jeg har fortaget indtil videre.

Vi tog en privat bil(sikkert ulovligt) til Trinidad. Det kostede det samme pr. person som med bussen, og gik meget hurtigere og lettere.

Trinidad er en gammel Colonial by som skulle vaere utrolig smuk, ingen af os var dog synderligt imponeret, og maden var rent ud sagt elendig. Til gengaeld havde de(maerkeligt nok) en fantastisk bar/diskotek nede i en grotte. Virkelig anderledes og original setting.

Fortsaetelse foelger......

Thursday, May 15, 2008

Costa Ribia and Costa-lot!

Bookede billetter til Cuba sidste fredag. Skal af sted sammen med Rob fra Botswana og Shira fra Israel. Vi fungerer rigtigt godt sammen, saa jeg er sikker paa at det nok skal blive sjovt. Det vil sige vi skal lige have ordnet de sidste ting foer rejsen. Cuba er ikke lige let at tage til som backpacker, som f.eks. Costa Rica eller Nicaragua. Chancen for at vores kreditkort ikke virker er temmelig stor, dvs. vi skal have en masse Euro med i kontanter(da de ikke tager USD), Euro er tilgengaeld ikke helt let at fremskaffe i store summer her i Costa Rica, saa det gaar vi og grubler lidt over.

I loerdags tog jeg sammen med Rob til Tortuguero paa den Caribiske kyst. Indtil videre mit favorit sted i Costa Rica. Virkelig fredeligt stille sted, midt I en stor national park. Vi saa krokodiller, massere af aber og en stor groen soeskildpadde laegge aeg paa en nat-tur paa stranden. (en venlig skildpadde frivillig fortalte os en masse om skildpadden saa vi ogsaa blev lidt klogere hvad det angaar).
Efter to dage der, tog vi baaden ned til Cauhita som er en lille hyggelig Caribisk by, ved siden af en rigtig laekker strand. Vi tog paa en fin snorkeling tur, og saa en masse fisk og andet soeohoej.
Igaar tog vi saa bussen tilbage til San Jose.

Generelt kan det siges om Costa Lot, at ting her er meget dyrere end de er i de omkring liggende lande. Dette kan virkelig maerkes paa tegne bogen. Bruger ca. det dobbelte pr dag.

Efter Cuba tager jeg ned til Panama, og bliver der et par dage inden turen gaar videre til et endnu uvist sted.

Og saa gaar turen vel en eller anden dag ogsaa hjemad. Det er i hvert fald planen.
Er lidt traet, saa det bliver ingen billeder idag. Proever at uploade nogle naar jeg kommer tilbage fra Cuba.

Adios!

Thursday, May 8, 2008

Diving!

Moedte en fyr igaar, som jeg dykkede med paa Corn Islands. Han tog en del undervands billeder da vi var der. Kunne vaere fedt at have et undervandskamera!









Wednesday, May 7, 2008

Three, Two, One...JUMP!!!

Imagine walking out on bridge that crosses a valley. 100 meters below you runs a small river.
On the bridge you stop and think to yourself, "I wonder how it must feel like to jump over the edge of the bridge and fall faaaar faaar down" After pondering a bit you realize, it ll probably be the certain death. You stand there on the bridge and speculate for a while, and the thought strikes you that "perhaps if you jump with an elastic string tied to you then you wont die!"

You invent it. It becomes world popular and gets known as Bungee Jumping.

I've got no clue if this is how bungee jumping was invented, but I'm sure the story is not far from my little tale above.

Me and a Norwegian guy I met some days ago, decided that we wanted to go Bungee Jumping. Without much discussion we booked a jump last night and went out this morning to Jump of from a bridge(of course trough a certified company!)

It's pretty scary standing there, on the edge of the bridge, looking 100 meters down, knowing that your about to fall 80 meters in free fall. You also know that there's no way back - cause then you'd feel like a wimp.

"Three, Two, One-... JUMP!" - The instructor yells and you throw yourself out and fall fall fall fall, until the string tightens and you bump up and down a few times.

Falling down towards the seemingly certain death, all you have time to yell is "Hala Ye Vala".(......F.Y.!)

I can hardly encourage every single living person to try this insane, yet safe stunt. It's an amazing adrenaline rush and lots of fun.

I'll upload some pictures at some point.

Tuesday, May 6, 2008

Pura Vida!

Saadan siger man I Costa Rica. Hele tiden. Saadan et slang som alle bruger om alting. Pura Vida. (Oversat til Dansk betyder det noget I retning af "Rent Liv" eller "Pure Life".
Ankom til Playa Del Coco paa den Costaricanske stillehavskyst i onsdags. Mit foeste indtryk af Costa Rica var ikke videre imponerinde. Bl.a. er mange af priserne naesten danske, og derudover havde jeg haft en fantastisk tid I Nicaragua, saa det var lidt en skuffelse at komme til the "52nd state" som jeg er begyndt at kalde det. Alle taler engelsk, jeg bliver tiltalt paa engelsk af de lokale som spoerger om jeg ikke vil koebe en arrangeret tur hos deres bureau(over bliver derefter vildt overrasket naar jeg svarer paa mit gebrokne spansk). Landet er fuldt af amerikanske luksusturister, og det kan virkelig maerkes paa priserne og infrastrukturen. Hver anden foretning er en ejendomsmaegler, der vil saelge dig en byggegrund hvor du kan bygge din nye ferievilla med havudsigt. Det hele er bare - lidt for meget! Det minder mig om de middelhavsoer hvor lokale tjenere kommer loebende efter en raabende paa dansk, at de har dansk mad og dansk menĂș. Jeg blev 2 dage I Playa del Coco, hvor jeg tog 4 dyk. Selvom sigtbarheden ikke var fantastisk, var der et fantastisk soe-liv. Jeg saa rokker, hajer, moraener, blaeksprutter, soeheste og kaempe grupper af alle mulige slags fisk.
Loerdag tog jeg saa videre til en lille bjerglandsby som hedder Santa Elena. Santa Elena viste sig at vaere endnu vaerre hvad turisme angaar. Havde dog sagt til mig selv, at det ikke nyttede noget at beklage sig, for selvom der er mange gringos, kan stedet i sig selv jo godt vaere meget spaendende.
Santa Elena havde en smuk regnskov som jeg trekkede i et par timer om morgenen.
Paa vejen derop moedte jeg en norsk gut som jeg I gaar morges rejse sammen med til La Fortuna.

La Fortuna ligger ved foden af en stor vulkan der hedder Vulcano Arenal(sand vulkanen) , og byen har faat sit navn(den heldige) fordi den overlevede et stort vulkan udbrud i 1968. Egentligt meget spaendende, men atter en million resorts og ture og andet goegl. Nordmanden og jeg tager videre til San Jose senere idag, og saa er planen at blive der et par dage foer jeg forhaabentligtvis finder en eller anden maade at komme til Cuba paa. Det er i hvert fald min plan. Dvs. jeg kan jeg ikke just sige at jeg har en plan, maaske ville ordet "intention" vaere mere paa sin plads.
Fandt et sted med 80m bungeejump lidt uden for San José, saa det er muligt jeg laegger min vej forbi der imorgen ligeledes.
Ellers saa er min rejse aaben. Har hoert utroligt mange spaendende ting om Panama, saa jeg glaeder mig virkelig meget til at tage derned. (ogsaa hvor min tegnedreng har det bedre)
Derefter maa vi saa hvor jeg ender, et sted i sydamerika formodentligt. Har hoert fantastiske ting om Colombia - men baade Peru og Bolivia virker ogsaa enormt spaendende. Tror sydamerika er en hel rejse i sig selv.
Overvejer at tage et ophold i mine studier efter 2 aar og saa rejse gennem sydamerika. Tror det kunne vaere helt fantastisk. Men igen, saa er der jo ogsaa afrika, og Asien, og Australien man kan rejse I, for ikke at sige Europa og Gringolandia. Puhaa, verden er alt for stor.
Naa, jeg maa loebe. Tror lige jeg vil lige en time mere ved poolen(jep, mit 60kr pr. nat Hostel har pool.....(og jeg klager over at Costa Rica er dyrt?baaah... et bedre Hostel ogsaa med pool kostede kun 30kr pr nat i Nicaragua.)

Man burde arbejde hver sommer I Danmark, spare 5000 pr maaned, og saa leve vinterhalvaaret I Central Amerika, sikke et liv.

Pas paa jer selv. Ses til sommer.
Pura Vida!