Wednesday, June 11, 2008

Peru - Land of the Incas.

Ankom til Peru i forgaars. Moedte som planlagt Hans I lufthavnen og alt gik som planlagt. Efter lidt prutten om prisen fik vi en lille (skod taxe, som Hans kaldte det) hen til vores Hostel.
Meget andet er der ikke at sige end at vi sov, og tog ud til lufhavnen kl. 4 igaar morges og fangede pyjamas flyveren til Cuzco.
Vi ankom godt traette til Cuzco ved. 7 tiden og fandt et billigt hotel i en sidegade til Plaze De Armas(Centrale plads).
Selvom Cuzco er enormt turisted, og der vrimler med tour-agencies og andet goegl, er det alligevel en utroligt smuk by.
Cuzco ligger i 3,300 meters hoejde. Hoejdt nok til at man lige skal snappe efter vejret naar man kommer ud af flyveren.
Efter at have hoert flere farlige historie, og ogsaa efter selv at have oplevet hoejdesyge i Guatemala. (af alle lande.....) Saa, tog jeg godt imod de raad min gamle vaerelseskammerat fra Bolivia gav mig. Drik Coca Te.
Jo, kaere skeptikere. Det er de samme blade som man bruger til at lave cocain af. Men der skal bruges 500g blade til 1 g cocain, og det skal forarbejdes paa 100 maader. Saa ja, teen er ufarlig, og saa hjaelper den med at forebygge hoejde syge.
Hans var lidt haardere ramt, og brugte det meste af igaar eftermiddag i vandret stilling.
Imorges var det endnu vaerre og vi taenkte faktisk paa at rejse ned til lavere hoejder, for at sunde os. Men den kaere rare dame i receptionen havde en flaske ilt til raadighed som jeg administrede til Hans.

Men han kalder ikke sig selv "Indiana Hans" for ingenting, saa et par timer senere var han oppe og gaa igen og vi tog sammen ud og koebte 2 "vidunderlige" huer, som vi har udnyttet til fulde

Vi hoerte om et sted 2 km, uden for Cuzoc som hedder "Sexy Woman" (Staves vist Sacsaywaman, men hva faaen,...) og der maate vi jo op. Sexy Woman er en kaempe gammel Inca Ruin som blev brugt til at forsvare Cuzco med. Det er ufatteligt hvordan de bar sig ad med at baere disse gigantiske sten op i saaden en hoejde, og faa dem til at passe sammen, ned til mindste detalje.



Senere tog vi ned og noed to kolde lokale (meget soede) oel paa vores hotel vaerelse.
Skaal!Havde egentligt taenkt mig at skaane jer for de kommende billeder, men et godt grin skal i vel ikke snydes for:-)

Hans med sin fine nye Hue, ved siden af en Lama og en (knapt saa sexy) Peruviansk woman. (Sacsaywaman Ruinerne kan ses i baggrunden)
Mig og min fine hue. (Plaza de Armas kan skimtes i baggrunden)

No comments: