Thursday, June 5, 2008

Cuba part 2

Efter Trinidad tog vi op til Santa Clara for at besoege Che Guevara Monumentet. Meget spaendende og interessant, i hvert fald anderledes. En kaaaaempe plads, med en stor statue af ham , og en et mausoleaeum hvor der braender en evig flamme taendt af Hr. Fidel.

Dagen efter vendte vi snuden tilbage imod Havana. Endnu engang blev vi overrasket over Havanas skoenhed og atmosphere. Om aftenen tog vi op til en kaempe stort gammelt fort bygget halvt af spanierne og halvt af englaenderne, og saa en lille ceremoni, hvor en kanon blev fyret af. (alle vagterne var klaedt som 16th century engelske soldater, og der blev spillet "skotland the Brave" paa saekkepipe. En smule mystisk i midten af Havana......).

Naeste dag besoegte vi en Cigar Fabrik, og Havana Club Rom Museet. Begge to klart anbefalelses vaerdige sevaerdigheder. Isaer Cigar fabrikken er interessant, fordi man bliver vist rundt mellem alle folkene der sidder og ruller cigarer og laerer om cigarernes betydning og historie. Meget spaendende.

Dagen efter gik turen tilbage til San Jose, hvor vi noed en stor saftig boef som det aller foerste.
Mad paa Cuba er nemlig ikke noget hoejdepunkt.
(til gengaeld var vi overraskede over at se hvor mange folk der sov paa gaden I San Jose, da der paa Cuba ikke var en eneste)

No comments: